گردشگری در گذار؛ از انبوه به سوی فردیت

سید محمدرضا سرابی / پژوهشگر نوآوری گردشگری

آینده گردشگری در جهان دیگر مثل سابق نخواهد بود. جریان‌های گردشگری نشان از کم شدن بیش از حد گردشگری جمعی و تورهای متمرکز دارد. کاملا واضح است که گردشگری بیشتر فردی یا توسط جمع‌های کوچک و خانوادگی خواهد بود. این تغییر رویکرد از فراگیر شدن کوید به بعد رخ داده است. برای فراگیر شدن این پارادایم، نیازمند کسب مهارت‌های دیجیتالی و اندیشه‌های سبز هستیم. این شیفت پارادایم یکی از اتفاقاتی است که در جهت تحقق گردشگری پایدار لاجرم اتفاق می‌افتد. 

در اجرای این فرآیند، توسعه آموزش و یادگیری مستمر برای مدیریت یکپارچه در مقاصد گردشگری از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. ایجاد فرصت برای فعالان صنعت گردشگری و کارآفرینان این حوزه منطبق با تمایل گردشگران برای اینکه بتوانند خود را با پارادایم جدید تطبیق دهند، بسیار حائز اهمیت است. 

پس از این باید به مقوله گردشگری از زاویه نگاه متفاوتی بنگریم. مقاصد گردشگری به عنوان یک مقصد بزرگ که تقسیم شده به بسیاری از فضاهای کوچک و خصوصی‌تر، متمرکز بر خدمات سفارشی با لحاظ نمودن علایق و سلایق فرهنگی – اجتماعی خاص و با حفظ پایداری فرهنگی – اجتماعی و زیست محیطی شناخته خواهند شد. 

اصالت و فردیت به ویژه در ایجاد پیشنهادی اختصاصی که در آن میراث و سنت یک منطقه خاص در فضاهای خصوصی منطبق به سلیقه مخاطب هنوز بین فعالان این صنعت و گردشگران تسری پیدا نکرده است. ایجاد حریم شخصی که جهت جلوگیری از انتشار بیماری‌ها با ترس کوید گسترش پیدا کرد و با لذت حفظ و ایجاد این حریم برای افرادی که نیازمند دوری از هیاهوهای جمعی هستند، یکی از جذابیت‌های دیگر این رویکرد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *